סוואנה בכלל לא חשבה להשתקע בישראל, אבל מצאה אהבה גדולה ונשארה. 12 שנה אחרי, היא מוציאה אלבום ראשון מלא בהשפעות מחו"ל וגם נגיעות ישראליות. "ישראל היא מציאות בחמוץ מתוק", היא אומרת רגע לפני מופע הבכורה באוזןבר ב-21 בחודש
אל תתנו לגודל של סוואנה להטעות אתכם. האוסטרלית הקטנה שהחליטה להישאר בישראל בעקבות האהבה, לבשה על עצמה מזמן צורה על ישראלית מקומית. המוזיקה שלה היא שירה עם סיפור, וההגשה, אוי ההגשה, שובבה ומקפיצה לצד בלדות מטריפות. "ישראל הביאה לי מעט מה"חוצפה" הישראלית, או כמו שאומרים באנגלית Hutzpa, אבל במנות קטנות", היא אומרת.
היא נולדה למשפחה יהודית באוסטרליה. מגיל 10 למדה לנגן על פסנתר, קצת אחר כך הוסיפה גיטרה, כשהייתה בת 14 סקסופון ולאחר מכן גם נבל. כשהייתה בת 17 למדה ציור ואנימציה באוניברסיטה לאומנויות בסידני. "האמת שלא תכננתי להישאר בישראל", היא מודה. "באתי כמתנדבת בקיבוץ מעגן מיכאל אחרי האוניברסיטה. אחרי זה יצאתי לטיול תרמילים באירופה וכשהכסף התחיל להיגמר החלטתי לחזור לארץ, להיות עם חברים איזה חודש ולראות מה הלאה. והנה עברו 12 שנה".
סוואנה. "התאהבתי באנשים בישראל" | צילומים: יח"צ
ב-12 שנה האלה סוואנה עשתה את ההתאמות הנדרשות כדי לשרוד בישראל. "אני כבר לא נותנת שיעקפו אותי בתור, אני מרשה לעצמי לצאת על נהגי אוטובוס שמנסים בכוח להשאיר אותי בתחנה", היא מספרת. "בפעם האחרונה שאישה ברחוב ניסתה להגיד לי איך לטפל בשני הילדים שלי היא נאלצה לסגת בבושת פנים".
"קצת" שונה כאן מאשר באוסטרליה.
"מה שגרם לי לאהוב את ישראל זה שהתאהבתי באנשים. אנשים פה מוכנים לעשות לך מקום, לפתוח את הלב, את הבית ואת החיים שלהם לקראתך. החיים פה הם בהחלט בלחץ גבוה, אנשים מתוחים, אנשים מתפרצים אחד על השני, יש ביקורת ויש ספקות, אבל לצד כל זה יש מנות ענקיות של חמלה. בישראל, כשהזמנים קשים ונגמרים לך האסימונים, אפשר לסמוך אחד על השני - ובזה התאהבתי. מציאות בחמוץ מתוק".
את ההשראה מוצאת סוואנה ביצירות מופת שעליהם גדלה. זו גם הסיבה שהחליטה לפי שעה לשיר באנגלית: "יש לי שיר על הוואלס הראשון של אנה קרנינה, על הצלילה לתהום השיגעון של ליידי מקבת' ועל מיתוס הנפילה של איקרוס. לצד זה אני מתחילה להרגיש את ההשפעה של המוזיקה הישראלית שחודרת לי לוורידים. יש לי פרויקט שבו אני מתרגמת לאנגלית את נכסי הצאן והברזל של המוזיקה הישראלית העכשווית. שירים של אביתר בנאי, ירמי קפלן, עמיר בניון וגידי גוב. לפרויקט קוראים The Calling והוא משמש כגשר בין התרבות הישראלית לקהלים דוברי אנגלית".
היא מאוד מתחברת לג'וני מיטשל, בעיקר לטוהר ולשלמות. ב-21 לחודש תשיק באוזןבר את המופע החדש שלה. "אני מקווה לשתף את הקהל בחוויה אינטימית וכנה", משתפת סוואנה בציפיות. "השירים הם סיפור שאני מציגה לאורך ההופעה, קשורים במעשיות ומצבים מהחיים. זו הופעת להקה שבבסיסה שירים מקוריים על פסנתר. השירים נעים מבלדות אינטימיות לרוק רך מלא מתחים, נאמברים ג'אזיים ועיבודים של שירים ישראליים לאנגלית. לצדי ינגנו שני מוזיקאים נפלאים וחברים יקרים - על הבס נעם אלרון, ועל התופים אבי ברק. זה כבוד גדול והשראה להיות מוקפת ונתמכת על ידי האנשים המוכשרים האלה".