הוצאת אלבום הפכה למהלך נדיר בימים שבהם הכל דיגיטלי ומגיע ישירות לבית דרך הרשת. כמות האלבומים שיצאו בתשע"ט הייתה קטנה וכללה בעיקר זמרים בתחילת הדרך שעוד רואים בכך מטרה. מתוך כל אלה, קבלו חמישה אלבומים מומלצים לחגים
ישי ריבו – אלול תשע"ט
אביב גפן עוד ניסה להדביק לו תוויות כאלה ואחרות בשל החלטתו לפצל את הופעותיו לנשים ולדברים, אך זו בהחלט הייתה השנה של ישי ריבו. יש הרואים בו זמר טוטאלי, מתמסר לבורא עד כלות, אך ריבו הוכיח במהלך השנים האחרונות שיש בו יותר, ויעידו על כך גם הופעותיו המלאות בצופים מכל המגזרים, דתיים וחילונים, שפשוט נהנים ממוזיקה טובה.
"אלול תשע"ט" הוא אלבום רגיש, נוגע ביום הכיפורים, מדלג בין הרוחני לגשמי, מאפשר לכל אחד להתחבר אליו, מציג סאונד עדכני ואקטואלי, ומצליח ליצור את הגשר מעל המים הסוערים של התקופה האחרונה. אל תראו בישי ריבו "זמר דתי", הסתכלו אל תוך הנשמה שלו, תקשיבו למוזיקה שלו. זה פשוט משתלם.
עידו מימון – זכרונות מהעתיד
מימון השתתף במגוון פרויקטים של מיטב הזמרים בישראל וכעת לוקח את עצמו לקדמת הבמה, כשהוא מציג אלבום עם קונספט אחר, המשלב סימפולים, זמרים מכל צבעי הקשת ובעיקר מוזיקה אחרת ושונה ממה שהתרגלנו אליו בשנים האחרונות. מהבחינה הזו, מימון הכניס את כל הישראליות לתוך מיקסר אחד גדול ויצר את "זכרונות מהעתיד", שמשלב את הסאונד האלקטרוני עם העבר ויוצר מעדן אמיתי לאוזן.
תמצאו כאן את אופירה יוספי, חנן בן ארי, רביד פלוטניק (נצ'י נצ'), אלון עדר ורבים וטובים שהוכנסו פנימה, וגם גרסה מפתיעה ושובבה ל"צאי אל החלון" ששרים במקור אתניקס ואייל גולן. בעיקר תמצאו כאן אלבום שכולו כיף, גם בהאזנה ודומה שגם בעשייה, ובעיקר מישהו כמו מימון, ששובר את הקו המוזיקלי שכולנו התרגלנו אליו.
רביד פלוטניק – ועכשיו לחלק האומנותי
פלוטניק, להלן נצ'י נצ', הוא מזמן לא "הראפר מפתח תקווה", אלא תופעה הולכת וגוברת שסוחפת אחריה מעריצים ואפילו כת שמדקלמת את השירים שלו. היכולת שלו לשלב מחאה אל תוך מוזיקה מצוינת, לדבר על אלימות משטרה, להספיד בצורה הכי אותנטית ומרגשת את גלי בללי ז"ל שנספתה באסון השיטפון, לצד שירים כמו "שווארמה" שמדברים בעקיפין על בחורה, היא זו שהופכת את אלבומו האחרון ליצירת מופת, המאפשרת לכל אחד למצוא את עצמו.
"איך יבוא שינוי אם לא מתוכנו", שר פלוטניק ובעצם מספר את כל התורה על רגל אחת. מי שחושב שיעשו בשבילו את העבודה, מי שמאמין שאפשר לשבת בחיבוק ידיים ולסמוך על אחרים רצוי שיקשיב לאלבום של פלוטניק, אולי הוא יצליח להתעורר.
a-wa - bayti fi rasi
המוזיקה של האחיות חיים ממושב שחרית בערבה היא מזמן תופעה חוצה מגזרים ועדות. הביצועים המושלמים לצד העיבודים המעולים, המשולבים בטקסטים שסבתא רחל הייתה מספרת על ילדותה בתימן, יצרו אלבום מופת שסוחף אחריו כל שומע. ולא, לא צריך להבין את השפה כדי להיכנס לקצב ולהגביר ווליום כדי לתת ללירון, תגל ותאיר את הכבוד המגיע להן.
תופעת הצעירים ששרים בשפת אמם הולכת ומתרחבת, ול-A-WA יש בה מקום של כבוד. האלבום ) bayti fi rasiהבית שלי בראש שלי) הוא חובה למי שאוהב מוזיקה טובה, מבקש לחקור עולמות אחרים ובעיקר רוצה להיות מחובר למהפכת הצעירים המתחוללת בישראל, שמגיעה בין היתר בצעד תימני.
דניאל זמיר – אליי
מפתיע, אבל מדובר באלבום ה-13 של דניאל זמיר, ובו הוא מציג מגוון סגנונות, כולל שיר שובב במיוחד על ליברמן, אבל בעיקר מציע למאזין את קולו המצוין. אל תתנו לחזותו להטעות או לחשוב שמדובר באלבום דתי. זמיר מדלג בין העולמות, אפילו הופיע לאחרונה עם מקהלת נשים, והוא נותן את הכבוד למוזיקה, ומציג אלבום שבו כל שיר מוקדש למישהו אחר.
זמיר מציע למאזין הצצה אל תוך הנפש שלו, אל הדילמות והקונפליקטים, ולא חושש להיחשף. אחרי 12 אלבומי ג'ז הוא מגיש את עצמו בלי מחיצות, וזה יפה כמו שזה נשמע. ההשקעה בלחנים ובטקסטים שכתב לראשונה בעצמו, לצד משחקי המילים והעיבודים הכובשים, הופכים את "אלי" לאלבום חובה לכל מי שאוהב ג'ז ומוזיקה טובה, שבאה מהלב.